Nieuws

Samenstelling bestuur

Voorzitter: Jan van der Weijden
Penningmeester: Irene van Ingen
Secretaris: Marjolein Ubink
Bestuurslid, PR: Hanneke van Velzen
Bestuurslid algemeen: Margo Gonggrijp

Afscheid vrijwilligers en bestuursleden


Interview Jan van der Weijden 

Jan is sinds 2019 voorzitter van de St. Barbara Stichting Leimuiden/ Rijnsaterwoude. Met dit interview stellen wij Jan aan u voor.
Van 1972 tot 2000 was Jan werkzaam bij de politie waar hij diverse functies heeft gehad. Hij is begonnen als agent en eindigde zijn carrière als rechercheur in de criminaliteit.

Hoe ben je in aanraking gekomen met de Barbara?
’Nadat ik een half jaar gepensioneerd was, ben ik door een bestuurslid gevraagd om uitvaartleider te worden. Dit heb ik bijna 8 jaar gedaan. Toen bekend werd dat de huidige voorzitter stopte heb ik het stokje overgenomen van Anton Kea.’
Waar staat St. Barbara voor?
‘De St. Barbara bestaat al 102 jaar. Het is opgericht in 1918 op basis van vrijwilligheid en een maatschappelijke visie. Het doel is zorgverlening bij een uitvaart waardoor de overledene op een waardige wijze naar de laatste rustplaats wordt gebracht. Daarnaast verzorgen we ook crematies. Het is dankbaar werk en geeft veel voldoening.

Wat is zo bijzonder aan de vereniging?
‘Deze bestaat uit vrijwilligers die veel aandacht besteden aan de verzorging van de uitvaart. Daarnaast handelen wij zonder winstoogmerk.
Omdat wij geen opvolgers voor uitvaartleiders konden vinden, zijn wij een samenwerking aangegaan met uitvaartverzorging Mary van Leeuwen uit Hoogmade. Als streekgenoot geeft het een vertrouwd gevoel.’